Op de intranetsite vindt u informatie over overheidsopdrachten die enkel beschikbaar is voor personeelsleden van de Vlaamse overheid. U vindt een overzicht van de dienstverlening die de afdeling Overheidsopdrachten aanbiedt aan alle entiteiten van de Vlaamse overheid. Daarnaast vindt u nog informatie over het kennisnetwerk, opleidingen en studiedagen. Presentaties, goede praktijken enz. over overheidsopdrachten wordt verzameld in de kennisdatabank.

De Belgische regelgeving overheidsopdrachten is gebaseerd op Europese regelgeving. Die regelgeving is van toepassing op alle overheden in België, ook de Vlaamse overheid.

De Vlaamse overheid besteedt daarbij steeds meer aandacht aan het gebruik van elektronische middelen om de opdrachten efficiënt uit te besteden en aan het verduurzamen van haar overheidsopdrachten.

E-draaiboek – De digitale tool voor al uw opzoekingen rond de regelgeving overheidsopdrachten

  • Toelichting bij de regelgeving
  • Stappenplan
  • Definities
  • Modellen van opdrachtdocumenten

Van A tot Z

Vindt u niet meteen wat u zoekt? Raadpleeg dan de handige trefwoordenlijst overheidsopdrachten.

Meer nuttige informatie over overheidsopdrachten en aanverwante onderwerpen vindt u in het overzicht met links naar externe websites.

Europese drempelbedragen

De voor de Vlaamse overheid relevante Europese drempelbedragen voor de periode 2014-2015 zijn:

  • opdrachten voor werken: 5.186.000 euro
  • opdrachten voor leveringen: 207.000 euro
  • opdrachten voor diensten: 207.000 euro

Nieuws

18 dec 2014

Drie dagen vol fascinerende workshops, cases, lezingen en ontmoetingen. Dat was Ecoprocura, de Europese topconferentie over duurzame overheidsopdrachten. Een drietal maanden na afloop van de conferentie, zetten we de meest memorabele tips en voorbeelden nog eens op een rijtje.

18 dec 2014

De federale omzendbrief van 20 november 2014 betreffende de betalingsregels van het KB Uitvoering van 14 januari 2013, zoals gewijzigd bij het tweede reparatie-KB van 22 mei 2014, werd op 26 november 2014 gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

1.356

Aantal overheidsopdrachten

Cijfer over 2013
Cijfer

Overheidsopdrachten met e-tendering

Cijfer over jun/14
Cijfer